Verwarm de oven voor op 180°C.
Boen 1 citroen schoon en rasp het geel van de schil.
Pers beide citroenen uit.
Bestrooi de binnen- en buitenkant van de kip met zout, peper en het
raspsel.
Roer de olie door de chilisaus en bestrijk de kip ermee.
Hak de gember en de peper (zonder zaadjes) fijn.
Snijd het citroengras in stukken en de knoflookbol horizontaal
doormidden.
Leg de kip in de iets bevochtigde braadzak en schik er de gember, de
peper, het citroengras en de knoflook omheen.
Sluit de braadzak zoals op de verpakking staat aangegeven en bak de kip in
een ovenschaal in ± 1 1/2 uur gaar.
Neem de kip uit de braadzak (laat eerst de stoom ontsnappen) en houd hem
warm.
Kook het braadvocht met het citroensap in ± 1 minuut iets in en
geef deze saus bij de kip.
Lekker met rijst en gekookte spinazie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |